Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To …ξυπνητήρι της Praktiker Hellas - Ποιες είναι οι προσδοκίες της

tags :
To  …ξυπνητήρι της Praktiker Hellas - Ποιες είναι οι προσδοκίες της
Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας είπε στο bankingnews ότι πρόκειται για προωθητική ενέργεια που έχει ημερομηνία λήξης και θα δοκιμαστεί στην πράξη
Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών βάζει η διοίκηση της Praktiker Hellas χάρη στο ξυπνητήρι που έβαλε να χτυπά από τις 7 το πρωί για τους μικροεπαγγελματίες  καθώς τους δίνει χαμηλότερες τιμές κατά  20% για όσους κάνουν τις αγορές  τους με το άνοιγμα των καταστημάτων.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews έφερε στο προσκήνιο με αναλυτικό ρεπορτάζ τη νέα πολιτική της Praktiker Hellas η οποία βρίσκεται εντός της εργατικής νομοθεσίας
Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας είπε στο bankingnews ότι πρόκειται για προωθητική ενέργεια που έχει ημερομηνία λήξης και θα δοκιμαστεί στην πράξη.
Αφορά δύο κατηγορίες προϊόντων όπως είναι τα χρώματα και τα υλικά μονώσεων.  
Το Σεπτέμβριο λόγω και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αρκετοί ιδιοκτήτες  σπιτιών αλλά και  εκμισθωτές προχωρούν στην ανακαίνιση  των παιδικών  δωματίων.
Το ...ξυπνητήρι των προσφορών θα ισχύει μέχρι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και τέθηκε σε εφαρμογή από την περασμένη Πέμπτη 29 Αυγούστου.
Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά και οι επαγγελματίες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εταιρείας.
Επιπλέον η εταιρεία προχωρά σε προσφορές προϊόντων που φθάνουν έως το 30%.
Η λίστα με τις προσφορές  περιλαμβάνονται σε ειδικά  έντυπα με σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών.
Η διοίκηση της Praktiker διαπιστώνει ότι η καταναλωτική συμπεριφορά έχει βελτιωθεί αισθητά τους δύο τελευταίους μήνες και προσδοκά ότι θα διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα μέχρι τα τέλη του έτους.
Οι προωθητικές ενέργειες  σκοπό έχουν να αυξηθεί αρχικά η επισκεψιμότητα  των καταναλωτών και στη συνέχεια να  μεταφραστεί ως είσπραξη στα ταμεία της εταιρείας η οποία διαθέτει συνολικά 16 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Ο βασικός λόγος για πιο  επιθετικές κινήσεις της διοίκησης είναι η αύξηση του κύκλου  εργασιών, ο οποίος από το 2017 σημειώνει μικρή κάμψη  επηρεάζοντας  την  κερδοφορία της.
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 172.073.998  ευρώ το 2017  έναντι 177.529.776  το 2016.
Η κερδοφορία της εταιρεία περιορίστηκε μόλις στις 96.127 ευρώ το 2017 από 4.164.975  το 2016.
 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος εργασιών του 2018  αναμένεται να κινηθεί  στα επίπεδα του 2017.
Η πτώση του τζίρου αποδίδεται στην οικονομική κρίση με τη  διοίκηση να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί  στην αγορά μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.
Επίσης η διοίκηση προσπαθεί  να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη  προχωρώντας σε συμφωνία με τις τράπεζες  για τη μείωση των επιτοκίων των δανείων της.
Το κλειδί για την ενίσχυση της  κερδοφορίας  είναι η επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα της Praktiker Hellas ισχυρίζεται  στέλεχος  της  διοίκησης.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης