Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ξεκινά το πρόγραμμα διανομής φρούτων, γάλακτος και λαχανικών στα σχολεία της ΕΕ

Κομισιόν: Ξεκινά το πρόγραμμα διανομής φρούτων, γάλακτος και λαχανικών στα σχολεία της ΕΕ
Ξεκινά το πρόγραμμα διανομής φρούτων, γάλακτος και λαχανικών στα σχολεία της ΕΕ
Το πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία της ΕΕ, ξεκινάει από σήμερα για το 2019-2020, με στόχο να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και την ισορροπημένη δίαιτα, ταυτόχρονα με την προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη γεωργία και την καλή διατροφή, ανακοίνωσε σήμερα (2/9) η Κομισιόν.
Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι τα κράτη - μέλη αποφασίζουν "τον τρόπο με τον οποίον θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα" και "τον τύπο προϊόντων που θα λάβουν τα παιδιά ή το θέμα των εκπαιδευτικών μέτρων που θα εφαρμόσουν", η επιλογή όμως των προϊόντων προς διανομή πρέπει να βασίζεται "σε παράγοντες υγείας, περιβάλλοντος, εποχικότητας, διαθεσιμότητας και ποικιλίας".
Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι "κάθε σχολική χρονιά διατίθενται στο πρόγραμμα συνολικά 250 εκατομμύρια ευρώ" και "για τη σχολική χρονιά 2019-2020, έχουν δεσμευθεί 145 εκατ. ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 105 εκατ. ευρώ για γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα".
Όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ επέλεξαν να συμμετέχουν είτε σε ένα τμήμα, είτε στο σύνολο του προγράμματος, παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής και μπορούν επίσης να συμπληρώνουν την ενίσχυση της ΕΕ με εθνικά κονδύλια.
Σημειώνεται ότι τη σχολική χρονιά 2017-2018, πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά επωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα, δηλαδή το 20% των παιδιών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν δήλωσε με την ευκαιρία ότι:
"Είναι σημαντική η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία.
Χάρη στο πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία, οι νεαροί μας πολίτες, αφενός, θα απολαμβάνουν ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα και, αφετέρου, θα μάθουν για τη διατροφή, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και τη σκληρή δουλειά που αυτές συνεπάγονται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης