Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,27% και τα 59,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,27% και τα 59,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στα 55,16 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα Δευτέρα (2/9) οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των νεών δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Κίνα, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,27% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στα 55,16 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε της επιβολή δασμών 15% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίαςε 125 δισ. δολ. ενώ το Πεκίνο «απάντησε» με την επιβολή δασμών 5% και 10% σε πάνω από 1700 αμερικανικά προϊόντα.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι «οι εισαγωγείς μπορούν να βρουν προμηθευτές εκτός Κίνας», προσθέτοντας ότι «δεν επιθυμούμε να είμαστε υπηρέτες των Κινέζων».
«Να ανακατευθύνουμε την αλυσίδα εφοδιασμού», υπογράμμισε ο πρόερος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε τα πάντα από την Κίνα».
Σημειώνεται ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα.
Παράλληλα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, η συνολική παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο του 2019 κατέγραψε άνοδο, καθώς τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής από το Ιράκ και τη Νιγηρία αντιστάθμισαν την πτώση που σημειώθηκε σε Σαουδική Αραβία και Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης