Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μέχρι την Τετάρτη 4/9 ο Conte θα παρουσιάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ιταλία: Μέχρι την Τετάρτη 4/9 ο Conte θα παρουσιάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
O Conte και η κυβέρνησή του θα ορκισθούν την Πέμπτη και θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο
Tην πρόθεσή του να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού μέχρι την Τετάρτη 4/9, βάζοντας έτσι  ένα τέρμα στην πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα, γνωστοποίησε την Κυριακή 1/9 ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
Ο Giuseppe Conte δήλωσε  στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας - όχι την Δευτέρα, αλλά την Τρίτη, το αργότερον την Τετάρτη - θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα των 5 Αστέρων ( M5S) και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD).
Τότε ο ίδιος θα παρουσιάσει την σύνθεση της ιταλικής κυβέρνησης στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Mattarella, ενώ στη συνέχεια, ο Conte  και η κυβέρνησή του θα ορκισθούν την Πέμπτη και θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι ο Conte έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την προηγούμενη Πέμπτη και όπως δήλωσε «υπάρχει πλέον ατμόσφαιρα συνεργασίας» μετά από ορισμένες δημόσιες διαφωνίες ανάμεσα στα δύο κόμματα, κάποτε πολιτικούς αντιπάλους, που αποφάσισαν να κυβερνήσουν από κοινού για την αποφυγή της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Αναφορικά με την κατανομή των υπουργικών θώκων, ο Conte δήλωσε ότι θα ζητήσει από τα δύο κόμματα να κάνουν προτάσεις και όχι να διατυπώσουν απαιτήσεις, προκειμένου να σχηματισθεί η καλύτερη δυνατή ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει ένα και μοναδικό πρόγραμμα.
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είναι μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων και επέμεινε στην ουδετερότητά του.
«Δεν είμαι μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων, δεν συμμετέχω στις συνεδριάσεις της ηγεσίας του, δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, άρα το να με αποκαλούν «M5S» είναι κατά την γνώμη μου ανάρμοστο», ανέφερε , ενώ παραδέχθηκε ότι βρίσκεται «κοντά τους».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης