Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για ενίσχυση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για ενίσχυση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Αυξάνονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Άμεση ενίσχυση των αστυνομικών στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που από περίπου 11 άτομα ανά ομάδα θα φτάσουν και πάλι τους 20 με 22 αστυνομικούς, προβλέπεται στον νέο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., βάσει των ρητών εντολών που υπάρχουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τον υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό του Σώματος, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η προαναφερθείσα ρύθμιση φαίνεται πως αποκαθιστά μία «αδικία» επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη χαρακτήριζαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν εκτεθειμένοι απέναντι σε κάθε «κουκουλοφόρο» ή αντιεξουσιαστή, και πλέον έρχεται να ενισχύσει την άποψη των αρμόδιων αξιωματικών της Αστυνομίας για «ημιμόνιμη» εγκατάσταση στα Εξάρχεια.
Τα παραπάνω νέα μέτρα, φυσικά, αναμένεται να έρθουν το προσεχές διάστημα ενώ ο σχεδιασμός για τα Εξάρχεια φαίνεται πως συνδυάζεται και με τα ευρύτερα επιχειρησιακά μέτρα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, αυτό πάνω στο οποίο «ποντάρουν» οι αξιωματικοί της Αστυνομίας και ειδικά τα στελέχη των υπηρεσιών Ασφάλειας είναι οι άμεσες αλλαγές των νόμων, καθώς, όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια και βάσει των λεγομένων των αστυνομικών, «εμείς τους συλλαμβάνουμε και μετά από λίγες μέρες τούς συναντάμε ξανά στον δρόμο επειδή έχουν αποφυλακιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης