Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να δεχθούν πρόσφυγες από τη Λιβύη - Στόχος η μετεγκατάσταση

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να δεχθούν πρόσφυγες από τη Λιβύη - Στόχος η μετεγκατάσταση
Πρέπει να κάνουμε την επανεγκατάσταση προτεραιότητα, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε τις χώρες εταίρους που έχουν δεχτεί πρόσφυγες
Έκκληση στα μέλη της ΕΕ να δεχτούν πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη και να κάνουν προτεραιότητα τη μετεγκατάσταση, απεύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο κ. Αβραμόπουλος, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επανεγκατάσταση και την εφαρμογή των δεσμεύσεών τους να δεχτούν πρόσφυγες το συντομότερο δυνατόν.
«Είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες επείγουσες επιχειρήσεις απομάκρυνσης από τη Λιβύη», δήλωσε.
Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 14 χώρες- συμπεριλαμβανομένων 10 κρατών της ΕΕ- δεσμεύτηκαν να παράσχουν περίπου 6.600 θέσεις μετεγκατάστασης σε πρόσφυγες που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη στον Νίγηρα από τον Αύγουστο.
Αλλά η διαδικασία προχωρεί με αργό ρυθμό, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.
«Πρέπει να κάνουμε την επανεγκατάσταση προτεραιότητα, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε τις χώρες εταίρους που έχουν δεχτεί πρόσφυγες. Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι να διασφαλίσουμε για τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη ασφαλείς διόδους, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να επιστρέψουν στις επικίνδυνες και παράνομες θαλάσσιες και χερσαίες διαδρομές», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. Συνολικά περίπου 35.000 πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν στην ΕΕ από τρίτες χώρες τα τελευταία δύο χρόνια, σημείωσε.
«Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η επανεγκατάσταση θα πρέπει να γίνει η πιο σημαντική οδός για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όσους χρήζουν προστασίας», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος,

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης