Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικό ΥΠΕΞ: Οι διαπραγματευτικές μας ομάδες διατηρούν «αποτελεσματική επικοινωνία» με τις ΗΠΑ

Κινεζικό ΥΠΕΞ: Οι διαπραγματευτικές μας ομάδες διατηρούν «αποτελεσματική επικοινωνία» με τις ΗΠΑ
Οι διαπραγματευτικές ομάδες ΗΠΑ και Κίνας διατηρούν αποτελεσματική επικοινωνία
Οι αρμόδιοι διαπραγματευτές ΗΠΑ και Κίνας για τον εμπορικό πόλεμο διατηρούν "αποτελεσματική επικοινωνία", όπως ανέφερε το κινεζικό ΥΠΕΞ σήμερα Παρασκευή (30/8), λιγότερο από 48 ώρες πριν τους πρόσθετους δασμούς 125 δισ. δολάρια σε κινεζικά προϊόντα.
Ο πόλεμος των δασμών μεταξύ των δύο χωρών απειλή την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και αφήνει μετέωρα τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών.
Οι ΗΠΑ θα εισπράττουν έξτρα δασμό 15% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 125 δισ. δολαρίων, αρχής γενομένης από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches, τηλεοράσεων και υποδημάτων.
Μάλιστα ο Donald Trump αρνήθηκε ότι οι δασμοί επηρέασαν την αμερικανική οικονομία και εξαπέλυσε πυρά στην Fed μέσω twitter: "Δεν έχουμε πρόβλημα με τους δασμούς, έχουμε με την Fed. Δεν ξέρει τι της γίνεται!".
Ο Trump κάλεσε επίσης την General Motors να φύγει από την αγορά της Κίνας και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι διμερείς εμπορικές συνομιλίες περιπλέκονται από την αντίδραση του Πεκίνου στις πολύμηνες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ. Ο Trump έθεσε το θέμα 14 Αυγούστου, λέγοντας ότι πίστευε ότι ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping θα ήθελε μια εμπορική συμφωνία, η κινεζική κυβέρνηση θα πρέπει «λύσει γρήγορα και με ανθρώπινο τρόπο το πρόβλημα του Χονγκ Κονγκ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης