Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Ευθύνες πολιτικών προσώπων για την κατάσταση στη ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Ευθύνες πολιτικών προσώπων για την κατάσταση στη ΔΕΗ
ΥΠΕΝ: Ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη ΔΕΗ
Για ευθύνες πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, εξηγώντας ότι η επιχείρηση οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους.
"Πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση.
Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες" επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
"Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο.
Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα.
Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι" επανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός εξήγησε ότι η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης, ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα.
Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά "πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης