Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,16% και τα 1.534,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,16% και τα 1.534,45 δολ. ανά ουγγιά
Η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα απομάκρυνε τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (30/8) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα απομάκρυνε τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβουλαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,16% στα 1.534,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,15 έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,33 γεν.
Παράλληλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,83% στα 18,47 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 927 δολ. ανά ουγγιά.
Χθες, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άμεση αύξηση των δασμών, ως «απάντηση» στην αντίστοιχη κίνηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πραγματοποιούν συνομιλίες ώστε να οριστικοποιήσουν την επόμενη συνάντησή τους.
«Η Κίνα διαθέτει πολλά μέσα για αντίμετρα, αλλά υπό την τρέχουσα κατάσταση, το ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση των νέων αμερικανικών δασμών σε κινεζικά αγαθά 550 δισ. δολ. ώστε να αποδευχθεί μία κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου».
Μέσω των παραπάνω δηλώσεων, το Πεκίνο επιχείρησε να στείλει ένα «μήνυμα» προς την Ουάσιγκτον ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και ότι θα επιδιώξει μία «ήρεμη» επίλυση της σχετικής διαμάχης.
Όσον αφορά τον τομέα των μακροοικονομικών στοιχείων, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν χθες τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οριακή υποβάθμιση στο 2% έναντι 2,1% προηγουμένως.
Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι «η οικονομία τα πηγαίνει περίφημα, με εξαιρετικές προοπτικές ανόδου», ενώ πρόσθεσε ότι «εάν η Fed κάνει αυτά που πρέπει, η οικονομία θα εκτοξευθεί».
Σημειώνεται ότι η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του επόμενη μήνα, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης