Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Ούτε έναν άξιο για την ΕΥΠ δεν βρήκε ο Μητσοτάκης από ΝΔ, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις;

Ραγκούσης: Ούτε έναν άξιο για την ΕΥΠ δεν βρήκε ο Μητσοτάκης από ΝΔ, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις;
Υπάρχουν κίνδυνοι για την προστασία των εθνικών συμφερόντων εξαιτίας του κ.Μητσοτάκη και των επιλογών του είπε ο κ.Ραγκούσης
Για πολύ σοβαρό θέμα αναφορικά με το διορισμό του Π. Κοντολέοντα στη διοίκηση της ΕΥΠ κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος διερωτάται πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να μην βρήκε ούτε έναν άξιο από τη ΝΔ, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από τα Σώματα Ασφαλείας να διορίσει σε αυτή τη θέση.
«Υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Κάτι πολύ σοβαρό και αρνητικό συμβαίνει, έχει φανεί από τις πρώτες ημέρες και τα ενοχικά αντανακλαστικά με τα οποία λειτούργησε ο πρωθυπουργός προσωπικά, γιατί αυτός είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τον διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ.
Για  πολλές ημέρες δεν δινόταν στη δημοσιότητα το βιογραφικό του κ. Κοντολέοντα, ενώ στη συνέχεια όταν υπήρξαν δημοσιεύματα εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι υπάρχει θέμα, εάν δεν δοθεί στη δημοσιότητα και το πτυχίο και η αναγνώριση του πτυχίου.
Από διπλή σκοπιά είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΥΠ στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας security που δεν παρέχει κανένα εχέγγυο προστασίας του εθνικού απορρήτου.
Δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, ενώ έχει πλειάδα στελεχών.
Είναι δυνατόν ολόκληρη ΝΔ, κρατικός μηχανισμός, Πολιτεία και κοινωνία να μην έχει αξιόλογους ανθρώπους με εμπειρία που προέρχονται από το κράτος, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας;
Ακόμη και από την κοινωνία, αλλά με σχέση με την λειτουργία και υπηρέτηση των εθνικών υποθέσεων;» διερωτήθηκε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ραγκούσης.
«Αντί για κάποιον από αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες που θα μπορούσε να επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγεται κάποιος που δούλευε σε ιδιωτική εταιρεία security και από τα μέχρι τώρα ενοχικά αντανακλαστικά με βάση τα οποία απάντησε - στην πραγματικότητα δεν απάντησε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα - αποδεικνύεται ότι πιθανότατα δεν έχει τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα.
Πράγμα που σημαίνει ότι έχει πραγματοποιηθεί παράνομος διορισμός, που πέραν όλων των άλλων γεννά ζήτημα παράνομης λειτουργίας της ΕΥΠ όλο αυτό το διάστημα.
Όταν έχεις διοικητή που βάζει υπογραφές και είναι ενδεχομένως παράνομα διορισμένος, όλη η λειτουργία της ΕΥΠ με ευθύνη Μητσοτάκη θα αποδειχθεί ότι είναι παράνομη, έκθετη στο νόμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα», προειδοποίησε ο κ. Ραγκούσης.
Όπως είπε ο κ.Ραγκούσης, στο πεδίο της ασφάλειας, «αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα χυδαίο πογκρόμ κομματικών διώξεων άξιων και άριστων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, γυναικών και ανδρών, για να τους αντικαταστήσει με τους κομματικά εκλεκτούς».
«Τον παραιτημένο ως έναν από τους υπαίτιους της τραγωδίας στο Μάτι αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ Κ. Τσουβάλα οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης τον επέλεξαν για ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που υπήρχαν αξιωματικοί των οποίων η φήμη για την επάρκεια, αποτελεσματικότητα και ικανότητά τους είχε κατά πολύ ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, όπως η στρατηγός κ. Τσιριγώτη που μιλούν για την δουλειά της με τα καλύτερα λόγια όλοι οι διεθνείς φορείς στην ΕΕ και αλλού.
Όλους αυτούς εν μία νυκτί τους “εκτέλεσαν” σε όλη την Ελλάδα, έφεραν στρατό κομματικά επιλεγμένων και έφτιαξαν μία πυραμίδα στην ΕΛΑΣ προφανώς για να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο σχέδιο», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης