Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,8% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.536,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,8% για τον χρυσό, λόγω στροφής στο ρίσκο - Στα 1.536,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,8% ή 12,20 δολ., στα 1.536,90 δολ. ανά ουγγιά
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (29/8/2019) ο χρυσός, καθώς μετριάστηκαν οι εμπορικές ανησυχίες, μετά από ορισμένα διαλλακτικά σχόλια από την πλευρά της Κίνας.
O Gao Feng, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, ανέφερε σήμερα πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να επιλύσει ήρεμα την εμπορική διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων .
Ωστόσο, ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε την αξίωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία η κινεζική ομάδα είχε καλέσει τις ΗΠΑ το σαββατοκύριακο με την επιθυμία να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα «σε διαφορετικό επίπεδο».
«Υπάρχει μια συζήτηση προγραμματισμένη για σήμερα σε ένα διαφορετικό επίπεδο», δήλωσε, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου κλιμακώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με κάθε χώρα να ανακοινώνει σχέδια για αύξηση των δασμών σε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την άλλη.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε πως αξιωματούχοι της Κίνας αναμένεται να βρεθούν στην Ουάσιγκτον μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εμπορίου, Peter Navarro, χαρακτήρισε «απίθανο» το ενδεχόμενο άμεσων εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη διαμάχη των δύο χωρών.
Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου κάλεσε την Ουάσιγκτον να επανεξετάσει την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, τονίζοντας πως μία τέτοια κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,8% ή 12,20 δολ., στα 1.536,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 98,41 μονάδες, με το ευρώ να υποχωρεί κατά 0,2%, στο 1,105 δολ.
Το ευρώ δέχεται πιέσεις, λόγω των αυξημένων προσδοκιών για τη λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στον απόηχο ορισμένων οικονομικών στοιχείων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας κατέγραψε επιβράδυνση στο 1,4% τον Αύγουστο, από 1,6% τον Ιούλιο, ενώ επιβράδυνση σημείωσε και ο πληθωρισμός στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στο 0,3% από 0,5%.
Επιπλέον, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται από την ΕΚΤ, κατέγραψε επίσης επιβράδυνση σε ετήσια βάση, στο 0,4%, από 0,6% τον Ιούλιο, παραμένοντας αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη κατέγραψε πτώση τον Αύγουστο, και συγκεκριμένα στις -7,1 μονάδες, έναντι των -6,6 μονάδων του προηγούμενου μήνα.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης