Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψάλτης (Alpha Bank): Στα τέλη του 2019 το νέο επιχειρηματικό σχέδιο – Θετική η μείωση των NPLs

tags :
Ψάλτης (Alpha Bank): Στα τέλη του 2019 το νέο επιχειρηματικό σχέδιο – Θετική η μείωση των NPLs
Ικανοποίηση στη διοίκηση της τράπεζας από τη μείωση των NPEs
Κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου 2019 θα παρουσιάσει η Alpha Bank το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο, όπως τόνισε ο επικεφαλής της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.
Παράλληλα ο κ. Ψάλτης αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγέθη α’ εξαμήνου της τράπεζας με επικέντρωση στη μείωση των NPLs, κυρίως μέσω των δύο αντίστοιχων προγραμμάτων πώλησής τους, Project Neptune και Project Orion.
Εκτίμησε ότι στο τέλος του 2019, τα NPEs, θα μειωθούν στα 16,2 δισ. ευρώ από 21,9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018.
Παράλληλα ο κ. Ψάλτης κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, τόνισε σε δήλωσή του ότι: "Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πτωτική πορεία στις αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και τη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, ο οποίος επέστρεψε στα προ της κρίσης επίπεδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η άρση του συνόλου των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων από την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για την πλήρη αποκατάσταση συνθηκών ομαλότητας στην οικονομία.
Η Alpha Bank σημείωσε αύξηση της κερδοφορίας της και ενίσχυσε τους κεφαλαιακούς της δείκτες κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ παράλληλα συνέχισε την εφαρμογή του σχεδίου της για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, εκκινώντας τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση δύο μεγάλων συναλλαγών πώλησης στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.
Αυτές οι θετικές εξελίξεις αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση μιας φιλόδοξης στρατηγικής, την οποία πρόκειται να οριστικοποιήσουμε με το Διοικητικό μας Συμβούλιο, πριν από την παρουσίασή της στην αγορά κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του έτους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης