Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ορκίστηκε δήμαρχος Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης

Ορκίστηκε δήμαρχος Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης
Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πειραιά
Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά να είναι ενωμένο και αγκαλιασμένο στο δημιουργικό έργο την επόμενη τετραετία, με όλες τις διαφορετικές θέσεις και ιδέες, απηύθυνε στην ομιλία του στο δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του οποίου ορκίστηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η νέα δημοτική αρχή.
Ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι η συνεργασία του υπουργείου με το δήμο Πειραιά είναι εξαιρετικά στενή, υπογραμμίζοντας ότι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει χώρος για διαχωρισμούς των δημάρχων ανάλογα με το ποιο κόμμα τους υποστήριξε, προσθέτοντας ότι "τα προβλήματα των πολιτών, δεν είναι ούτε γαλάζια, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα, ούτε οποιαδήποτε άλλο χρώμα"
Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών από τις πρώτες εβδομάδες με νομοθετική του παρέμβαση φρόντισε να διευκολύνει τη συνεργασία και τη σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων, ενώ απευθυνόμενος προς το νέο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι "Είμαστε όλοι εδώ για να υπηρετήσουμε τους πολίτες του Πειραιά"
"Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα χώρος που ενώνει και δημιουργεί συγκλίσεις -οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι" πρόσθεσε ο υπουργός.
"Στηρίζουμε τη δημοτική αρχή Πειραιά, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το καθήκον μας για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δημότες της πόλης" τόνισε, προσθέτοντας ότι "ο Γιάννης Μώραλης έχει όραμα για την πόλη του και ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που εφαρμόζεται".
Είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι ταυτισμένος με την πόλη του Πειραιά καθώς τα νεανικά χρόνια πήγαινε εκεί σχολείο.
Από την πλευρά του ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε ότι η σημερινή τελετή δεν σηματοδοτεί μόνο την πορεία μία νέα δημοτικής θητείας, αλλά μία σημαντική εποχή για την πορεία της πόλης που έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να καταστεί ο Πειραιάς όπως όλοι επιθυμούν.
"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε όρκο τιμής και ευθύνης απέναντι στην πόλη μας απέναντι σε κάθε δημότη του Πειραιά" τόνισε.
Πρόσθεσε ότι "η δημοτική αρχή θα εργαστεί με σκληρά, έντιμα και με διαφάνεια για τον Πειραιά που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων"
Κάλεσε επίσης τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο νέο δημοτικό συμβούλιο να εργαστούν υπεύθυνα και συλλογικά σε ένα κλίμα συναινέσεων και παραγωγικό.
"Είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι.
Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης" δήλωσε.
Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η τιμή που του έκαναν οι Πειραιώτες να του εμπιστευτούν για δεύτερη φορά την ιδιαιτέρως τιμητική θέση του δημάρχου τον γεμίζει με αίσθημα ευθύνης.
"Αναλαμβάνουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες του Πειραιά για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2014 και να χαράξουμε την πορεία της πόλης μας για μια δεκαετία με στόχο να είναι όλοι οι Πειραιώτες περήφανοι για την πόλης τους" είπε.
Χαρακτήρισε επίσης τις συνθήκες κατάλληλες, αναφέροντας ότι ο Πειραιάς είναι πλέον στο επίκεντρο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
"Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας εξαρτάται από εμάς για να πετύχουμε το στόχος μας", τόνισε ο κ. Μώραλης ενώ αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά το χαρακτήρισε τη μεγάλη δύναμη της πόλης αλλά και της χώρας.
Η νέα δημοτική αρχή Πειραιά "Πειραιάς Νικητής", ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.
Την τελετή τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης δημαρχίας από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.
Παρών στην εκδήλωση ορκωμοσίας έδωσε και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης σε δηλώσεις του μετά την τελετή ανέφερε ότι σήμερα είναι μία ημέρα ευθύνης στον Πειραϊκό λαό και μία ημέρα οράματος για το τι πρέπει να γίνεται τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Πρόσθεσε ότι έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί και πολλά άλλα ολοκληρώνονται.
"Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να μπορέσουμε στο τέλος να προσφέρουμε στον Πειραϊκό λαό αυτά που ελπίζει και αυτά που έχουμε υποσχεθεί", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης