Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αναστολή των νέων δασμών ζητούν από τον Trump εταιρείες υποδημάτων

Την αναστολή των νέων δασμών ζητούν από τον Trump εταιρείες υποδημάτων
200 εταιρείες με επιστολή τους στον Trump τού ζητούν να μην αυξήσει εκ νέου τους δασμούς
Πάνω από 200 εταιρείες υποδημάτων απέστειλαν επιστολή στον Donald Trump ζητώντας του να μην επιβάλει τους νέους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές, καθώς θα αυξήσουν τις τιμές καταναλωτή.
"Η επιβολή δασμών από τον Σεπτέμβριο (2019) στην πλειοψηφία των προϊόντων υποδημάτων από την Κϊνα -συμπεριλαμβανομένων των δερμάτινων παπουτσιών- θα καταστήσει αδύνατο για τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ξεφύγουν από τις αρνητικές συνέπειες των αυξήσεων στους δασμούς", ανέφερε η επσιτολή.
Ενώ οι δασμοί σε ορισμένες κινεζικές εισαγωγές θα καθυστερήσουν μέχρι 15 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η πλειοψηφία των εταιρειών υποδημάτων θα έχουν επιπρόσθετο δασμό 15% από τον Σεπτέμβριο. Ήδη οι δασμοί κυμαίνονται από 11% ως 67% σε ορισμένα παπούτσια.
Κατά συνέπεια,ο πρόσθετος αυτός δασμός θα κοστίσει 4 δισ. δολάρια ετησίως, αναφέρει η επιστολή, επικαλούμενη εκτιμήσεις από την Ομάδα Εμπορικών Αντιπροσώπων Διανομέων & Λιανοπωλητών των ΗΠΑ (FDRA).
Εταιρείες όπως η Adidas και η Foot Locker συνυπέγραψαν την επιστολή και προειδοποίησαν πως οι νέοι δασμοί θα επιτείνουν την αβεβαιότητα και θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές και σε άλλες χώρες.
Η FDRA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο και ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να σταματήσει αυτόν τον "περιττό εμπορικό πόλεμο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης