Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το peso της Αργεντινής υποχωρεί - Παρεμβαίνει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Το peso της Αργεντινής υποχωρεί - Παρεμβαίνει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Η υποχώρηση του peso στην Αργεντινή φέρνει την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας
Το νόμισμα ττης Αργεντινής υποχώρησε κατά 2,85% στα 57,95 ανά δολάριο ΗΠΑ σήμερα Τετάρτη 28/8. Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απότομες απώλειες η Κεντρική Τράπεζα της χώρας πούλησε 170 εκ. δολάρια των αποθεμάτων της σε τρεις παρεμβάσεις που αποσκοπούσαν στον έλεγχο της πτώσης του νομίσματος.
Οι ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Αργεντινής να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις αυξήθηκαν μετά τις προκριματικές εκλογές της 11ης Αυγούστου. Το νόμισμα έχει χάσει το 21,78% της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τις 12 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι ο τωρινός πρόεδρος της Αργεντινή, Mauricio Macri, ηττήθηκε κατά κράτος από τον αντίπαλό του, τον αριστερό Alberto Fernandez.
Η Banco Central de Argentina δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου λέγοντας πως θα περιορίσει την χρηματοδότηση σε peso στους μεγάλους εξαγωγείς, κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του νομίσματος, ακθώς ενθαρρύνει τις εταιρείες να πωλούν δολάρια για να αποκτήσουν pesos που χρειάζονται για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής πούλησε 50 εκ.δολάρια από τα αποθέματά της στην πρώτη δημοπρασία δολαρίου της ημέρας με μέσο όρο 58.833 pesos ανά δολάριο, ως μέρος της προσπάθειας για τον έλεγχο της υποχώρησης του νομίσματος.
Χθες 28/8, στα πλαίσια της συμφωνίας της χώρας με το ΔΝΤ, η τράπεζα ξεπέρασε για πρώτη φορά μια "κόκκινη γραμμή", πουλώντας 302 εκ. δολαρια στην αγορά συναλλάγματος.
Η μέχρι συμφωνία τώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιορίζει την Κεντρική Τράπεζα στα 250 εκ. δολάρια ημερησίως στην αγορά συναλλάγματος, με την επιλογή να παρέμβει περαιτέρω σε περίπτωση υπερβολικής μεταβλητότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης