Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ήταν ο πραγματικός νικητής της G7 χάρη στην στήριξη Trump

Η Ρωσία ήταν ο πραγματικός νικητής της G7 χάρη στην στήριξη Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προσέφερε απλόχερα στήριξη στον Putin
Η Ρωσία αναδείχθηκε νικητής της φετινής Συνόδου Κορυφής των G7, αν και δεν συμμετείχε.
Η Ρωσία ήταν η χώρα που αποκόμισε σημαντικά κέρδη, αν και είχε εκδιωχθεί από την G8 προ πενταετίας λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας. Έκτοτε η Μόσχα έχει κάνει ελάχιστες κινήσεις για να αντισταθμίσει τις ενέργειές της αυτές.
Η φετινή διάσκεψη κορυφής βέβαια στην Γαλλία απέδωσε λίγα σε πολλά από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.
Έτσι εξέπληξε πολλούς η πρόταση του Donald Trump για επανεισδοχή της Μόσχας στο "κλαμπ των ισχυρών". Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε δριμεία κριτική για αυτό από την Δύση, ενώ τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έπλεξαν το εγκώμιο του Trump χάρη στην αξιοσημείωτη υπέρασπιση του Putin.
"Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο η Ρωσία να βρίσκεται μέσα στην G7 και όχι έξω" επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος. Προσέθεσε επίσης πως πολλοί θα ήθελαν η G7 να γίνει G8.
Όταν ο Trump το πρότεινε αυτό στο γεύμα με τους άλλους ηγέτες, εκείνοι αντέδρασαν λέγοντας πως η Ρωσία δεν έχει λογοδοτήσει για τις ενέργειές της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στον προκάτοχό του, Barrack Obama, λέγοντας πως "ενώ θα μπορούσε να σταματήσει τον Putin δεν το έκανε γιατί ουσιαστικά ήθελε την Ρωσία εκτός G7".
Η στήριξή του όμως στην Μόσχα την ανέδειξε σαν τον πραγματικό νικητή της Συνόδου, όπως αναφέρει το Business Insider.
Ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι τα ΜΜΕ της χώρας αντέδρασαν θετικά στην πρόταση Trump, αν και η επίσημη αντίδραση της Μόσχας ήταν πιο μετριασμένη.
"Η Ρωσία δεν απορρίπτει νέες μορφές επικοινωνίας, αλλά δεν θα επιβάλει σε κανέναν την συμμετοχή της", τόνισαν κύκλοι του Κρεμλίνου.
Η απομόνωση του Trump ήταν χαρακτηριστική στην G7. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατόρθωσε να βρει κοινό έδαφος με τις υπόλοιπες χώρες είτε στα θέματα του Ιράν είτε στα τιμολόγια της Κϊνας είτε στο θέμα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης