Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Enria (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πετύχει τους στόχους για τη μείωση των NPLs

Enria (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πετύχει τους στόχους για τη μείωση των NPLs
Ο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria, δήλωσε στην εσθονική εφημερίδα Eesti Ekspress ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών όσον αφορά τη μείωση των NPLs
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιτύχει τους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους (NPLs), δήλωσε ο επικεφαλής του SSM Andrea Enria, σε συνέντευξή του στην εσθονική εφημερίδα Eesti Ekspress, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πρόοδό τους στο θέμα αυτό.
Ειδικότερα ερωτηθείς για το πως οι τράπεζες της Νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα της Ελλάδας, θα απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια, o Enria δήλωσε: «Η ΕΚΤ έχει σχεδιάσει μία πολύ ισχυρή πολιτική για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για το πώς οι τράπεζες πρέπει να διαχειριστούν τα χαρτοφυλάκια των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Αυτή περιλαμβάνει, επίσης, τον καθορισμό στόχων για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Καθορίσαμε επίσης κριτήρια για την απομείωση της αξίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες σε ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο.
Τα κριτήρια αυτά έχουν ενσωματωθεί τώρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η πολιτική αυτή ήταν πολύ επιτυχής. Όταν ξεκινήσαμε, υπήρχαν περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ευρωζώνη.
Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι αυτά μειώθηκαν στα 580 δισ. ευρώ.
Είναι ακόμη υψηλά, αλλά έχουν μειωθεί θεαματικά.
Υπήρξε μεγάλη πρόοδος, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, από τότε που ισχύουν οι πολιτικές μας.
Αυτό ισχύει, επίσης, για τις ελληνικές τράπεζες.
Για παράδειγμα: Ορίζουμε στόχους για τις ελληνικές τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους και έως τώρα τους έχουν επιτύχει.
Σχεδιάζουν να τα μειώσουν περαιτέρω φέτος και το επόμενο έτος.
Παρακολουθούμε στενά την πρόοδό τους»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης