Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 1,02%

Ιταλία: Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στο 1,02%
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως το PD και το Κίνημα των 5 Αστέρων θα προχωρήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης
Σε ιστορικό χαμηλό διολίσθησε σήμερα (28/8/2019) η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα αποφευχθεί τελικά το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και του Κινήματος των 5 Αστέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης εισέρχονται στην τελική ευθεία, ενώ απόψε εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει στις πολιτικές δυνάμεις ο πρόεδρος Sergio Mattarella, ο οποίος από νωρίς το απόγευμα θα έχει έναν ακόμα – μάλλον τον τελευταίο - γύρο συναντήσεων με τους επικεφαλής των «μεγάλων» πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η παρούσα Βουλή μπορεί να βγάλει κυβέρνηση ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως, αν και παραμένουν στο τραπέζι «αγκάθια», το PD και το Κίνημα των 5 Αστέρων θα προχωρήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Giuseppe Conte.
Ο επικεφαλής του PD, Nicola Zingaretti, έκανε γνωστό ότι το κόμμα του αποδέχεται - όπως και αναμενόταν- τον Conte ως πρωθυπουργό του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Έτσι, περί τις 14:00, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημειώνει «βουτιά» άνω των 10 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 1,02%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό του 1,03%, που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2015.

Image

Την ίδια ώρα, το spread με το αντίστοιχο γερμανικό συρρικνώθηκε στις 173,8 μ.β. -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.
Παράλληλα, η απόδοση του 30ετούς υποχωρεί κατά 14 μ.β. στο 2,06%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 12 μ.β. στο -0,20%.
Από την άλλη, οριακά χαμηλότερα κινείται το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,2% στις 20.955 μονάδες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης