Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -2,1% οι τιμές εισαγωγών, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία κατέγραψνα πτώση της τάξεως του -0,2%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/8) στοιχεία της Ομοπσονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -2,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά -0,2%, έναντι -1,4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2%.
Αντίθετα, οι τιμές εξαγωγών στη Γερμανία κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,2% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τομείς πετρελαίου και ορυκτών, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά -1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης