Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιταχύνει τα σχέδια για τιτλοποίηση 10-12 δισ NPEs η Alpha bank – Πιθανοί ενδιαφερόμενοι Fortress και Pimco

tags :
Επιταχύνει τα σχέδια για τιτλοποίηση 10-12 δισ NPEs η Alpha bank – Πιθανοί ενδιαφερόμενοι Fortress και Pimco
Στόχος της Alpha bank είναι να ανακοινώσει τα σχέδια της τέλη Σεπτεμβρίου 2019 ή έως τα μέσα Οκτωβρίου 2019.
Στην επιτάχυνση των σχεδίων για μείωση των προβληματικών δανείων κατά τα πρότυπα της Eurobank προχωράει η Alpha bank.
Το bankingnews από αρχές Ιουλίου 2019 έχει αποκαλύψει τα σχέδια της Alpha bank που περιλαμβάνουν
1) Συγκεκριμένα η Alpha bank σχεδιάζει ένα συνδυασμό τιτλοποιήσεων και αξιοποίησης των προβληματικών δανείων ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο που περιλαμβάνει 10 με 12 ή μέγιστο 15 δισεκ. ευρώ προβληματικών ανοιγμάτων σε σύνολο περίπου 21 δισεκ. ευρώ NPEs.
Για τα 10-12 δισεκ. NPEs που θα τιτλοποιηθούν θα εκδοθούν 3,5 με 3,8 δισεκ. κύρια ομόλογα senior bond.
2)Ως προς το μείζον θέμα της μείωσης των NPEs φαίνεται ότι η Alpha bank θα υιοθετήσει ένα μοντέλο τύπου Eurobank και Πειραιώς όπου θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή για την διαχείριση των NPEs.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες το deal της Alpha bank θα κινείται μεταξύ 10 με 12 δισεκ. NPEs με ένα συνδυασμό τιτλοποίησης και αξιοποίησης των NPEs.
H Alpha bank με 7,7 δισεκ. κεφάλαια εκ των οποίων 3,2 δισεκ. αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση DTC – το χαμηλότερο στον τραπεζικό κλάδο – και 1,6 δισεκ. κεφαλαιακό απόθεμα υλοποιεί εμπροσθοβαρές σχέδιο εξυγίανσης.
3)Οι βασικοί ενδιαφερόμενοι είναι το Fortress που αναζητάει deal στην Ελλάδα γιατί συρρικνώνονται οι δραστηριότητες του και η Pimco που θα αναλάβει το deal με την Eurobank.
4)Εν τω μεταξύ έκδοση ομολογιακού μειωμένης εξασφάλισης tier 2 όπως η Εθνική και η Πειραιώς σχεδιάζει η Alpha bank με στόχο να αντλήσει 500 εκατ με επιτόκιο 7,60%.
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς πρόσφατα άντλησε 400 εκατ με επιτόκιο 9,75% και η Εθνική με 8,25%.
Η Alpha bank σχεδιάζει έκδοση tier 2 μάλλον αρχές Σεπτεμβρίου με επιτόκιο 7,60% που είναι το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτύχει ελληνική τράπεζα σε ελεύθερη αγορά.
Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι να ενισχύσει τα κεφάλαια της καθώς προχωράει στην υλοποίηση μεγάλου deal – κατά τα πρότυπα της Eurobank – στα προβληματικά δάνεια.
5)Στόχος της Alpha bank είναι να ανακοινώσει τα σχέδια της τέλη Σεπτεμβρίου 2019 ή έως τα μέσα Οκτωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης