Τελευταία Νέα
Speculator

Κίνηση καλής θέλησης από την ΕΤΒΑ για τη ΒΙΠΕ Σίνδου

Κίνηση καλής θέλησης από την ΕΤΒΑ για τη ΒΙΠΕ Σίνδου
Προχωρά σε αποσφράγγιση των αγωγών λυμάτων
Να αποσφραγίσει τους αγωγούς λυμάτων αποφάσισε η ΕΤΒΑ μέχρι τις 30/9 οπότε και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με 8 βυρσοδέψες που λειτουργούν στην ΒΙΠΕ Σίνδου.
Επισημαίνεται ότι η ΕΤΒΑ προχωρά σε αυτήν την κίνηση μετά απο συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης και έναντι συμβολικού ποσού 15.000 ευρω για την λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών αποβλήτων των βυρσοδεψείων, παρόλο που το μηνιαίο κόστος που επομίζεται ανέρχεται περίπου σε 100.000  ευρω.
Είναι πολύ αξιοπερίεργο ότι ο Αντιπεριφερείαρχης  κ .Γιουτίκας παρόλο που είναι υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος απαιτούσε η ΕΤΒΑ να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες καταρρίπτοντας τον μύθο ότι το κίνημα δεν πληρώνω έχει μόνο ροζ προσανατολισμό. Ο Γιουτίκας προφανέστατα για δικούς του ψηφοθηρικούς λόγους πρωτοστατεί στην «υπεράσπιση» των βυρσοδεψών που χρωστάνε 11 εκατ και δεν έχουν πληρώσει τίποτα από το 2007 για την επεξεργασία των τοξικών αποβλήτων τους.
Αξίζει να  σημειωθει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιουτικας  έχει  κάνει μέτωπο με τους  βυρσοδέψες που  δεν  πληρώνουν για τη πφοστασια του περιβαλλοντος ενω του έχουν ανατεθεί καθήλκοντα να  κυνηγά  όσους  καταστρέφουν το περιβάλλον.
Τουναντιον ο κ. Γιουτίκας  επιλεγει να συντάσσεται με οσους αδιαφορούν  για το περιβάλλον  για μερικές  ψήφους.
Ακόμη μία φορα το κίνημα δεν πληρώνω που λειτουργει  σε βάρος του περιβάλλοντος  βρίσκει απήχηση στα κέντρα εξουσίας .

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης