Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trudeau (πρωθ. Καναδά) προσφέρει βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών του Αμαζονίου

Ο Trudeau (πρωθ. Καναδά) προσφέρει βοήθεια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών του Αμαζονίου
Ο Καναδός πρωθυπουργός στέλνει βοήθεια για τον Αμαζόνιο
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau δήλωσε πως η χώρα του θα στείλει βομβαρδιστικά αεροπλάνα για ρίψεις νερού και 15 εκ. δολάρια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών του Αμαζονίου.
"Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι συγκλονισμένοι από την καταστροφή του Αμαζονίου" είχε τονίσει λίγο μετά την λήξη της Συνόδου των G7.
Σύμφωνα με τον Trudeau ο Καναδάς προσφέρει βομβαρδιστικά αεροπλάνα για ρίψεις νερού και 15 εκ. δολάρια για τις πληγείσες περιοχές και προσέθεσε ότι η ΥΠΕΞ Chrystia Freeland έχει ήδη επικοινωνήσει με τους ομολόγους της σε Βραζιλία και Βολιβία.
"Η ανθρώπινη δραστηριότητα και οι ακραίες καιρικές συνθήκες στις κοινότητές μας, στο περιβάλλον μας, στην υγεία μας και στον κόσμο μας θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν αν δεν προβούμε σε αποφασιστικές δράσεις" υπογράμμισε ο Καναδός πρωθυπουργός.
Αποτέλεσμα εικόνας για amazon fires
"Πιστεύουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια παργματικότητα και απειλή για τον πλανήτη μας και γι 'αυτό ως χώρα και ως κυβέρνηση προχωρήσαμε ανενδοίαστα σε πρωτοβουλίες για για την αλλαγή του κλίματος", δήλωσε ο Trudeau
Ο Jair Bolsonaro απέρριψε εν τω μεταξύ την 22 εκ. δολαρίων βοήθεια που προσέφεραν οι ηγέτες της G7, ενώ υφίσταται δριμεία κριτική από την παγκόσμια κοινότητα για ολιγωρία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης