Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker σε Johnson: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα «no deal Brexit» - Ακλόνητη η στήριξη στην Ιρλανδία

Juncker σε Johnson: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα «no deal Brexit» - Ακλόνητη η στήριξη στην Ιρλανδία
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιρλανδία παραμένει ακλόνητη, τόνισε ο Jean-Claude Juncker στον Boris Johnson
Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιρλανδία παραμένει ακλόνητη, τόνισε σήμερα (27/8/2019) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, στον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα εξετάσει τυχόν συγκεκριμένες προτάσεις του σχετικά με το «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα.
«Ο πρόεδρος Juncker επανέλαβε την προθυμία του να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τον πρωθυπουργό Johnson και να εξετάσει τυχόν συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να έχει, εφόσον αυτές είναι συμβατές με τη Συμφωνία Αποχώρησης», ανακοίνωσε η Κομισιόν, μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Juncker και του Johnson, που διήρκησε 20 λεπτά.
«Ο πρόεδρος Juncker υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΕΕ των 27 για την Ιρλανδία είναι ακλόνητη και ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτική ως προς τα συμφέροντα της Ιρλανδίας», συνέχισε η Κομισιόν.
Ο κ. Juncker πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα «no deal Brexit», λέγοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης