Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Ήρθε ο καιρός να αγοράσετε μετοχές - Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ύφεση

tags :
J.P. Morgan: Ήρθε ο καιρός να αγοράσετε μετοχές - Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ύφεση
Η διόρθωση του Αυγούστου του 2019 είναι πιθανό να είναι βραχυπρόθεσμη πιστεύει η J.P. Morgan
Μετά το ξεπούλημα του Αυγούστου η J.P. Morgan υποστηρίζει ότι είναι ώρα να αγοράσουν οι επενδυτές μετοχές, προσθέτοντας ότι "πλησιάζει η ώρα να βάλουμε τους κινδύνους πίσω".
Η J.P. Morgan σε σημερινό της σημείωμα αναφέρει ότι οι μετοχές θα κινηθούν υψηλότερα ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2019.
"Ενώ περιμέναμε μία σταθεροποίηση τον Αύγουστο συνεχίζουμε να περιμένουμε ότι η αγορά θα βελτιωθεί μέχρι το τέλος του 2019", πιστεύουν οι αναλυτές.
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας, πλήττοντας τις μετοχές δεθνώς.
Η J.P. Morgan ωστόσο βλέπει μία σειρά από θετικές παραμέτρους που θα μπορούσαν να απομακρύνουν την ύφεση από τις μετοχές, όπως η επανεκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς και το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Image
Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της J.P. Morgan θεωρθούν πως η δράση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες αντισταθμίζει τις ανησυχίες για επιβράδυνση.
Ακόμη και αν οι προβλέψεις για διεθνή ύφεση αποδειχθούν σωστές, η τράπεζα πιστεύει ότι οι επενδυτές θα έχουν περισσότερα κέρδη πριν αυτή έρθει.
Όσο για την αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων, η J.P. Morgan την ερμηνεύει σαν μία ένδειξη ακραίας νευρικότητας, παρά σαν οιωνό ύφεσης.
"Είναι πολύ νωρίς για να περιμένουμε μία ύφεση, δεν είναι όμως νωρίς για να επενδύσει κάποιος σε μετοχές", ανέφερε το σημείωμα της τράπεζας.
Η θέση της J.P. Morgan έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν της UBS, η οποία εξέπεμψε "sos" στους επενδυτές, καλώντας τους να μείνουν μακριά από την αγορά μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης