Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διακόπηκε και συνεχίζεται αύριο 28/8 η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Η επόμενη ημέρα και η έξοδος από την εσωστρέφεια

Διακόπηκε και συνεχίζεται αύριο 28/8 η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Η επόμενη ημέρα και η έξοδος από την εσωστρέφεια
Απώτερος στόχος του Τσίπρα είναι να μπει ένα οριστικό τέλος στη διαφαινόμενη εσωστρέφεια
(upd 2) Αύριο, 28 Αυγούστου 2019, θα συνεχιστεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άρχισε σήμερα στις 13:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του κόμματος, όπως οι αρμοδιότητες των τομεαρχών, τα τμήματα, καθώς και η επικοινωνία μεταξύ κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σημείωσαν πηγές του κόμματος.
Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο, οπότε και θα συζητηθούν πολιτικά θέματα.

Την ίδια στιγμή, απώτερος στόχος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα (και όχι μόνο) είναι να μπει το ταχύτερο δυνατό ένα οριστικό τέλος στη διαφαινόμενη εσωστρέφεια που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως με τις επιθέσεις που διατυπώνονται προς το πρόσωπο του γραμματέα, Π. Σκουρλέτη.
Ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους, σημειώνοντας πως οι διαφορές που υπάρχουν ως προς την επόμενη ημέρα του κόμματος δεν είναι προσωπικές, αλλά πολιτικές.
Το εγχείρημα του κάθε άλλο παρά εύκολο θα πρέπει να θεωρείται.
Διότι δεν είναι μόνο τα δύο «στρατόπεδα» που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος στο πλαίσιο της συζήτησης για το ποια θα πρέπει να είναι η μορφή του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα.
Είναι και ο τρόπος, το κλίμα που γίνεται η πολιτική αυτή αντιπαράθεση.
Το ερώτημα είναι πραγματικά κρίσιμο.
Θα είναι ένα κόμμα που θα διατηρήσει το αριστερό, ριζοσπαστικό του προφίλ όπως θέλουν οι κ.κ.Σκουρλέτης, Βούτσης, Φίλης ή θα είναι ένα κόμμα που θα κάνει ένα καθαρό άνοιγμα προς το κέντρο όπως θέλουν οι Ν. Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη και άλλα κορυφαία στελέχη;
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κορυφαίο ερώτημα, η απάντηση στο οποίο θα διαμορφώσει μια σειρά από άλλες εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους, όπως το ποια θα είναι η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός του λόγος, η στρατηγική του,οι πολιτικές του προτεραιότητες, με λίγα λόγια το πολιτικό του στίγμα και πρόγραμμα.
Και οι απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν μπορούν να γίνουν υπό καθεστώς ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει την επόμενη ημέρα του με μεγάλη σοβαρότητα.
Το 31,5% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ολιγωρία ούτε για εσωστρέφεια.
Η πρόσφατη ηχηρή εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει τα στελέχη του όχι σε προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά στην κατεύθυνση του να καταστεί το κόμμα όντως ο δεύτερος πόλος, ο κύριος πολιτικός εκφραστής του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προβληματική, καθώς δείχνει να μην έχει βρει ακόμα τον βηματισμό του.
Για αυτό το λόγο προέχει η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε το 31,5% των εκλογών να αποτυπωθεί στη δυναμική του κόμματος και στη διείσδυση του στην κοινωνία, για αυτό το λόγο προέχει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η φυσιογνωμία του νέου ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό το λόγο προέχει να καθορίσει την πολιτική του στόχευση, τον πολιτικό του λόγο και την αντιπολιτευτική του γραμμή και στάση.
Αυτές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες και οι κύριες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 27/8 08:49)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης