Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Πρέπει να κινητοποιηθούμε περισσότερο για την Αμαζονία

ΟΗΕ: Πρέπει να κινητοποιηθούμε περισσότερο για την Αμαζονία
Το μήνυμα του Antonio Guterres για την οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο 
Να κινητοποιηθεί περισσότερο για να προστατεύσει την Αμαζονία, όπου πολλαπλασιάζονται οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος, κάλεσε σήμερα (26/8) τη διεθνή κοινότητα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Μιλώντας από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς, ανέφερε πως «υπάρχει μια πολύ ισχυρή έκκληση» και «ελπίζω πως θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερους πόρους για να βοηθήσουμε τις χώρες της Αμαζονίας».
«Χρειάζεται», πρόσθεσε, «μια ισχυρή συλλογική βούληση για να διαφυλαχθεί αυτή η παγκόσμια κληρονομιά, που είναι απολύτως ουσιαστικής σημασίας για την ευημερία του παγκόσμιου πληθυσμού».
Η G7 υποσχέθηκε σήμερα επείγουσα βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων για να σταλούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, ενώ περιέλαβε και μια πτυχή μεσοπρόθεσμης αρωγής για την αναδάσωση.
Ο Antonio Guterres διευκρίνισε πως σύνοδος θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτή στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε εξάλλου «μια πιο ισχυρή και φιλόδοξη δέσμευση» των πλούσιων χωρών για την καταπολέμηση «της κλιματικής κρίσης» καθώς «τα έτη 2015-19 θα είναι πιθανόν τα πιο ζεστά που έχουν καταγραφεί ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης