Τσακαλώτος για άρση capital controls: Ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος για άρση capital controls: Ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζει την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλήρη άρση των capital controls
Για ένα θετικό βήμα «πλήρως προετοιμασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την πλήρη άρση των capital controls που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί.
Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος στη δήλωση του.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας «Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν.
Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS