ΕΣΕΕ για απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων: Είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση δεν θα βάλλει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας μας

ΕΣΕΕ για απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων: Είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση δεν θα βάλλει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας μας
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχολιάζει τα δημοσιεύματα περί απελευθέρωσης της λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές
Την αντίθεση της σε ενδεχόμενη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εκφράζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
«Τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, που θέλει την απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές να «μπαίνει» εμβόλιμη περίπου στο τέλος του καλοκαιριού και πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.
«Φέτος, το θέμα επανέρχεται με «πληροφορίες» που δημοσιεύονται σήμερα και αναπαράγονται σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.
Αν δεν πρόκειται για απλή προσπάθεια ανακάλυψης "ειδήσεων", που το μήνα Αύγουστο είναι συνήθως λιγότερες, τότε πρόκειται για απόπειρα ορισμένων κύκλων να αναθερμάνουν ένα ζήτημα, στο οποίο έχει γυρίσει την πλάτη της η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα τις θέσεις της ΕΣΕΕ και του ελληνικού εμπορίου, όπως εκφράστηκε στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πέτσα που ρητά ανέφεραν ότι η απελευθέρωση δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης και χαρακτήρισαν επαρκές το ισχύον πλαίσιο ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση που στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς δεν πρόκειται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας που έχει μαζί μας» καταλήγει ο κ. Καρανίκας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS