Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μάχη με τις φλόγες στον Αμαζόνιο ρίχτηκε και η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας

Στη μάχη με τις φλόγες στον Αμαζόνιο ρίχτηκε και η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας
Ο  πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro έχει εγκρίνει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε επτά περιοχές για να καταπολεμήσει τις τεράστιες πυρκαγιές
Βραζιλιάνικα πολεμικά αεροσκάφη ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ροντόνια του Αμαζονίου μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την καταστροφή του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον κόσμο.  
Ο  πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro έχει εγκρίνει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε επτά περιοχές για να καταπολεμήσει τις τεράστιες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε αιτήματα για βοήθεια από τις τοπικές κυβερνήσεις τους, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Άμυνας το βράδυ του Σαββάτου (24/8) έδειξε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που αντλούσε χιλιάδες λίτρα νερού από δύο γιγάντιες δεξαμενές, καθώς περνούσε μέσα από σύννεφα καπνού πάνω από το τροπικό δάσος.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απάντηση στους ηγέτες G7 εθνών που εξέφρασαν σοβαρές ανησυχίες για τις πυρκαγιές.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία για την παροχή «τεχνικής και οικονομικής βοήθειας» σε χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αμαζονίου.
Σχεδόν 80.000 πυρκαγιές είχαν καταγραφεί στη Βραζιλία μέχρι τις 24 Αυγούστου 2019, το υψηλότερο από το 2013 τουλάχιστον, σύμφωνα με το διαστημικό ερευνητικό πρακτορείο INPE.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης