Πέτσας: Με πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις πιο κοντά η μείωση των πλεονασμάτων

Πέτσας: Με πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις πιο κοντά η μείωση των πλεονασμάτων
"Η Ελλάδα δεν αντέχει συστήματα που επιφυλάσσουν ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια", τονίζει ο Στ. Πέτσας
«Mε πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις κερδίζουμε αξιοπιστία ώστε να φέρουμε πιο κοντά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα», τονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Ο ίδιος , με αφορμή την ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη επισκέφτηκε το Παρίσι και στις 29/8 θα βρεθεί στο Βερολίνο, κληθείς να απαντήσει κατά πόσο  η ευρωπαϊκή συγκυρία ευνοεί τον εθνικό στόχο για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αναφέρει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης σήμερα είναι η «αναπτυξιακή παγίδα» στην οποία μπορεί να πέσει, καθώς οι εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, το ενδεχόμενο «άτακτου Brexit», η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία και το ενδεχόμενο ύφεσης στην Γερμανία επιδεινώνουν το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Γι’ αυτό φαίνεται να διαμορφώνεται κοινή πεποίθηση ότι χρειάζεται να προταχθούν αναπτυξιακές πολιτικές».
«Στο πλαίσιο αυτό και με πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις κερδίζουμε αξιοπιστία ώστε να φέρουμε πιο κοντά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.
 Έχουμε, στο μεταξύ, σύμμαχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μας, που αναδεικνύεται από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στις τελευταίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και το γεγονός ότι δανειστήκαμε, με επταετές ομόλογο,  2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%», προσθέτει.
Για το κεντρικό μήνυμα στην πρώτη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργoύ, ο ίδιος αναφέρει πως θα είναι ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων».
 Για το νομοσχέδιο που αφορά στην  διευκόλυνση της ψήφου των ομογενών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, σημειώνει ότι «ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κατατεθεί χωριστά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ώστε να αποτελέσει μια ευκαιρία για ευρεία συναίνεση όλων των κομμάτων».
«Δεν είναι δυνατό να αποκλείεται στην Ελλάδα αυτό που έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλες οι άλλες χώρες.
Κι ούτε να επικρατεί η ταξική αντίληψη που θέλει να ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν τη οικονομική δυνατότητα να έρχονται στη χώρα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το αν θα επιδιωχθούν ευρύτερες συναινέσεις στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Πέτσας αναφέρει πως «είμαστε ανοικτοί στο διάλογο για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.  
Με γνώμονα, όμως, έναν εκλογικό νόμο που θα εγγυάται αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και την εθνικά αναγκαία κυβερνησιμότητα».
«Η Ελλάδα δεν αντέχει συστήματα που επιφυλάσσουν ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.
Κι αυτό ελπίζουμε να το αναγνωρίσουν στην πράξη, ακόμη κι εκείνοι που προσποιούνται πως δεν το καταλαβαίνουν», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS