ΚΚΕ: Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο

ΚΚΕ: Υποκριτικός ο καβγάς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο
Και τα δύο κόμματα έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, επισημαίνει το ΚΚΕ
Κριτική ασκεί το ΚΚΕ σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «υποκριτική», όπως τη χαρακτηρίζει, αντιπαράθεσή τους σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο.
Επίσης ασκεί κριτική στη γαλλική κυβέρνηση και τους G7 για το ίδιο θέμα, κάνοντας λόγο για «δήθεν ευαισθησία».
«Ο καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Αμαζόνιο και την κλιματική αλλαγή είναι υποκριτικός, γιατί και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, την Πελοπόννησο, ή την Εύβοια, όπου φέτος 25.000 στρέμματα δασικής γης προστέθηκαν στα 12.000 που κάηκαν πέρσι.
Το ίδιο ισχύει και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την Κρήτη, κ.α. Δικό τους έργο είναι και η σχεδιασμένη εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση με προφανή στόχευση να αναλάβουν δράση οι επιχειρηματικοί όμιλοι», σημειώνει το ΚΚΕ.
«Όσο για την κυβέρνηση Macron η δήθεν ευαισθησία της δεν αφορά την προστασία των οικοσυστημάτων στον Αμαζόνιο και την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης Bolsonaro στη Βραζιλία αλλά, μεταξύ άλλων, και την ενεργοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur για την οποία τα Γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από τους ανταγωνιστές τους.
Το ίδιο κάλπικη είναι και η ''ευαισθησία'' των κυβερνήσεων των G7, όπου οι μεταξύ τους  αντιθέσεις εκτός των άλλων αφορούν και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, η οποία αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους ομίλους», αναφέρει το ΚΚΕ.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS