Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Οι εμπορικές εντάσεις είναι επιζήμιες για ολόκληρο τον κόσμο

Macron: Οι εμπορικές εντάσεις είναι επιζήμιες για ολόκληρο τον κόσμο
Το μήνυμα του Γάλλου προέδρου πριν από τη Σύνοδο των G7
Οι εμπορικές εντάσεις είναι επιζήμιες για ολόκληρο τον κόσμο, προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε διάγγελμά του λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου των G7 στη Μπιαρίτς.
«Θέλω να πείσω όλους τους εταίρους μας ότι οι εμπορικές εντάσεις είναι ιδιαίτερα κακές για όλους», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Πρέπει να επιτύχουμε μια αποκλιμάκωση, να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να βάλουμε εμπόδια σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο που ήδη εξελίσσεται παντού», πρόσθεσε.
Ο Macron δήλωσε ότι οι χώρες των G7 θα πρέπει επίσης να καταφύγουν σε πολιτικές, που θα αποτρέψουν την ύφεση των παγκόσμιων οικονομιών.
«Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να προωθήσουμε πραγματικά κίνητρα, να τονώσουμε την ανάπτυξη», δήλωσε ο Macron αναφερόμενος στα πολύ χαμηλά επιτόκια, τα οποία όπως είπε ωθούν τις χώρες με περιθώριο ελιγμών βάσει του προϋπολογισμού τους να επενδύσουν στην παιδεία και στη λήψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αναφορικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται από τις φωτιές στην Αμαζονία, είπε ότι θέλει να δει την ανάληψη δράσης για το ζήτημα αυτό και χαρακτήρισε «κοινό μας αγαθό» το τεράστιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Η Σύνοδος δεν θα «ανακοινώσει απλώς μια έκκληση, αλλά μια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων εκεί, σε συνεργασία όμως με τις χώρες της Αμαζονίας» για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και τις επενδύσεις στην αναδάσωση.
Από τη σύνοδο αυτή, σύμφωνα με τον Macron, θα προκύψουν δεσμεύσεις για το περιβάλλον και την κατάσταση των παγκόσμιων ωκεανών από πλευράς της βιομηχανίας της κλωστοϋφαντουργίας και από την ναυτιλιακή βιομηχανία .
«Πολύ σοβαρά, για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τις αρχές των θαλάσσιων μεταφορών για την μείωση της ταχύτητας. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τον περιορισμό των εκπομπών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης