«Βουτιά» 5% για τη μετοχή της Apple, ελέω εμπορικού πολέμου

«Βουτιά» 5% για τη μετοχή της Apple, ελέω εμπορικού πολέμου
«Βουτιά» 5% για τη μετοχή της Apple
Σημαντικές πιέσεις δέχεται στη Wall Street σήμερα (23/8) στη Wall Street η μετοχή της Apple, εξαιτίας της επιδείνωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ουάσιγκτον, με το Πεκίνο να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα και τον Donald Trump να απαιτεί οι εταιρείες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις εμπορικές συναλλαγές με τις κινεζικές.
Στις 21:20, η μετοχή υποχωρεί κατά 4,6%, στα 202,8 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία του τεχνολογικού κολοσσού να φθάνει τα 921,5 δισεκ. δολάρια.
Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Apple, Tim Cook, προειδοποίησε τον Donald Trump, ότι οι δασμοί στην Κίνα, θα ευνοήσουν τον κύριο αντίπαλο της εταιρείας του, δηλαδή την Samsung.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με τον Tim Cook να προειδοποιεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Apple πλήττεται από τους δασμούς των ΗΠΑ.
Τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται στην Κίνα.
Επομένως οι δασμοί θα πλήξουν την εταιρεία του κάτι που δεν θα συμβεί με τον σημαντικότερο ανταγωνιστή της Apple, την Samsung.
Η Samsung έχει έδρα την Σεούλ της Νοτίου Κορέας και δεν θα υπόκειται τους ίδιους δασμούς με τις αμερικανικές εταιρείες.
Παραδόξως, ο Cook τον Ιούλιο 2019 εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα επιλύσουν τις εμπορικές διαφωνίες τους.
Λίγο μετά, ο πρόεδρος Trump αύξησε τους δασμούς προκαλώντας περεταίρω ένταση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
Μάλιστα παραδέχτηκε ότι ορθώς ο Tim Cook είχε εκφράσει τις ανησυχίες του, δεδομένου ότι ισχύει διαφορετικό καθεστώς για τους δασμούς των δύο εταιρειών.
Οι δασμοί των Ηνωμένων Πολιτειών σε κινεζικά αγαθά ύψους 300 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ σε δύο στάδια: τον Σεπτέμβριο και 1 και 15 Δεκεμβρίου του 2019.

Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS