Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση εάν διεκδικήσει άμεσα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση εάν διεκδικήσει άμεσα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
Τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής θα έχει η κυβέρνηση σε περίπτωση που διεκδικήσει άμεσα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαλλία, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι «Η Γαλλία πρώτα από όλα είναι μια φιλική χώρα προς εμάς και έχει βάλει πλάτη στην πατρίδα μας επανειλημμένως, θυμίζω ότι εκείνο το καλοκαίρι του 2015 ήταν ο τότε Πρόεδρος Ολάντ ο οποίος έπαιξε τον κομβικό ρόλο και άσκησε την κρίσιμη πίεση και προς την κα. Μέρκελ και προς την υπόλοιπη ευρωπαϊκή ηγεσία για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
 Είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Με αυτή την έννοια  κάθε συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο είναι σημαντική και πρέπει να έχει και αποτελέσματα. Εμείς λοιπόν λέμε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα και η μείωση τους όπως και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το Υπερταμείο και ο οποίος είναι καταχρηστικός, είναι πράγματα που πρέπει να αλλάξουν.
Πρέπει να μπει μπροστά σήμερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε μπροστά μας άμεσα από το 2020 και μετά και αυτό είναι κάτι στο οποίο εμείς θα είμαστε αρωγοί. Σας θυμίζω εκείνο που είχαμε δει ότι ο κ. Μητσοτάκης  μαζί με τον κ. Βέμπερ πριν τις ευρωεκλογές έλεγε ότι άμεσα θα ζητήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Άρα φαντάζομαι ότι ήξερε ότι μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη πριν από αυτές.
Και σίγουρα τώρα που έχει τη νωπή  λαϊκή εντολή είναι η περίοδος στην οποία μπορεί να ζητήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ότι εδώ πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση στην πραγματική οικονομία, να βρούμε τρόπους οι οποίοι δίνουν στις τράπεζες τη ρευστότητα που έχουν ανάγκη οι τράπεζες αλλά και οι πολίτες χωρίς αναχρηματοδότηση.
Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή οι τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους εξαιτίας των προβλημάτων από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.
Άρα χρειάζεται μία νέα στρατηγική και στη στρατηγική αυτή πρέπει να δώσουμε έμφαση στους ανθρώπους που ήταν και τα μεγάλα θύματα της κρίσης, στους μικρομεσαίους..
Ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι που έχει τα μεγάλα προβλήματα και βλέπουμε ότι σε μία σειρά ζητημάτων, ξεκινώντας από τη ΔΕΗ και φτάνοντας σε μία σειρά άλλων θεμάτων, υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Υπήρξαν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και σίγουρα οι δεσμεύσεις αυτές δεν υλοποιούνται βάζοντας σε κρίσιμα πόστα αποτυχημένους μη εκλεγμένους δημάρχους, βουλευτές.
Είναι προφανές ότι χρειάζονται  οι χαμηλοί τόνοι αλλά και ουσιαστική δουλειά, γιατί είδαμε δηλώσεις οι οποίες ήταν ατυχείς τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά περιμένουμε να δούμε και πράξεις από αυτή την κυβέρνηση.
Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλαίσιο, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δίνεται  για παράδειγμα το άσυλο, μέχρι μία σειρά άλλων ζητημάτων..
Για το ζήτημα του καθαρισμού του οικοπέδου με εύφλεκτα υλικά στο Μάτι, επεσήμανε πως «είναι προφανές ότι κάθε τέτοιου είδους κίνηση η οποία γίνεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην περιοχή και να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα είναι προς θετική κατεύθυνση.
Είναι σημαντικό ότι οι εταιρείες αυτές οι οποίες ενεπλάκησαν  στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση.
Από κει και πέρα μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλη κριτική στο τι υποσχέθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση για να κάνει  κάτι μετά τις φωτιές στο Μάτι.
Θυμάστε την αναδιάρθρωση της Πολιτικής προστασίας και τον τρόπο με τον οποίο υποσχέθηκε ότι θα την αλλάξει.
Τίποτα από όλα αυτά δεν προχώρησε και είναι σημαντικό τώρα να δουλέψουμε πάρα πολύ για να μην ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης