Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, ο 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα Forbes

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, ο 11ος πλουσιότερος του κόσμου στη λίστα Forbes
Ο Koch υπήρξε ένας πανίσχυρος βιομήχανος και ο κινητήριος μοχλός πίσω από τον όμιλο Koch industries υπήρξε χρηματοδότης των συντηρητικών
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο  δισεκατομμυριούχος βιομήχανος David Koch, η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.
Σύμφωνα με το Forbes, ήταν στη θέση 11 των πιο πλούσιων του κόσμου με αξία 50,5 δισ. δολάρια. 
Υπήρξε μάλιστα και μέγας χρηματοδότης συντηρητικών πολιτικών υποψηφίων.
Ο Charles Koch, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.
«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει ο Koch στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου.
«Ο David ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».
Ο David Koch, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Koch), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Charles.
Με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries --μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.
Ο David Koch είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS