Η ΔΕΗ κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών - Διακοπές ρεύματος σε 1,477 εκατ. οφειλέτες, αίτημα για 30 χιλ. αποκοπές

Η ΔΕΗ κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών - Διακοπές ρεύματος σε 1,477 εκατ. οφειλέτες, αίτημα για 30 χιλ. αποκοπές
Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες
Σαφάρι σε βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών ξεκινά η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δοθεί ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ.
Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ.
Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα.
Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS