Αμετανόητος ο Erdogan: Θα συνεχίσουμε κανονικά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Κανείς δεν μπορεί να μας αγνοήσει

Αμετανόητος ο Erdogan: Θα συνεχίσουμε κανονικά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Κανείς δεν μπορεί να μας αγνοήσει
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας
Απόλυτα αμετανόητος εμφανίστηκε, για μία ακόμη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αναφορικά με τις γεωτρήσεις της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη διερεύνηση των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Κανένα σχέδιο που αγνοεί την Τουρκία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε και προσέθεσε «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με την ίδια αφοσίωση».
Μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «τα προβλήματα στην περιοχή προκαλούνται από τη λανθασμένη στάση των Ελληνοκυπρίων».
Αναφορικά με την ενοποίηση της Κύπρου ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ersin Tatar, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην όλη υπόθεση είναι απόλυτα απαραίτητη.
«Η Τουρκία πρέπει να παραμείνει εγγυητικό κράτος σε περίπτωση συμφωνίας για την ενοποίηση της Κύπρου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι βαθιά ικανοποιημένοι με την αφοσιωμένη στάση της Τουρκίας σε μια λύση».
Image
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS