Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» του τουρισμού στην Κούβα εξαιτίας των μέτρων Trump

«Βουτιά» του τουρισμού στην Κούβα εξαιτίας των μέτρων Trump
«Ελεύθερη πτώση» του τουρισμού στην Κούβα μετά τα αμερικανικά μέτρα 
Μεγάλη πτώση της τάξης του 23,6% καταγράφηκε στις τουριστικές αφίξεις στην Κούβα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Donald Trump να αυστηροποιήσει τους κανόνες μετάβασης στο νησί από τις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει να πλήττει την κουβανική οικονομία.
Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε πως τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού έφτασαν στην Κούβα 295.000 επισκέπτες, σχεδόν 91.000 λιγότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Η «βουτιά» έρχεται στον απόηχο της πτώσης 20% στην τουριστική κίνηση που καταγράφηκε τον Ιούνιο, αφότου η Ουάσιγκτον απαγόρευσε κρουαζιέρες προς την Κούβα και επέβαλε αυστηρότερους κανόνες για όποιον ζητά άδεια να ταξιδέψει στο κομμουνιστικό κράτος.
Ο τουρισμός είναι μία από τις λιγοστές ισχυρές βιομηχανίες της Κούβας και συνεπώς οι κινήσεις της Ουάσιγκτον αναμένεται να επιφέρουν πλήγμα στην ευρύτερη οικονομία, περιλαμβανομένου του μικρού ιδιωτικού τομέα που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στην εστίαση.
Η Ουάσιγκτον θεωρεί πως η Κούβα είναι ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους του καθεστώτος Maduro στην Βενεζουέλα, κι έχει κλιμακώσει τις οικονομικές πιέσεις ώστε να αναγκάσει την Αβάνα να εγκαταλείψει το Καράκας.
Η παροικία των αυτοεξόριστων Κουβανών που διαμένει κυρίως στην Φλόριντα είναι επίσης ισχυρή εκλογική βάση για τον Donald Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης