Δρίτσας: Αναβίωση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού στην Ελλάδα

Δρίτσας: Αναβίωση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού στην Ελλάδα
Ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι το "Ελληνικό" αντιμετωπίστηκε εξαρχής από την πλευρά των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ως ένα τεράστιο οικόπεδο προ ανοικοδόμηση
 
Αναβίωση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, τον οποίο η Ελλάδα, η οικονομία και η κοινωνία της έχουν πληρώσει "πάρα πολύ οδυνηρά" επί δεκαετίες, συνιστούν οι εξελίξεις για το "Ελληνικό", όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ο κ.Δρίτσας επισήμανε ότι ότι "ήδη έγινε τον προηγούμενο μήνα σχετική νομοθετική ρύθμιση" και τώρα, μετά και τη νέα απόφαση "θα ακολουθήσουν κι άλλα φαντάζομαι, ώστε όλο το πλαίσιο της επένδυσης να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ιδιώτη επενδυτή".
Πρόσθεσε ότι το "Ελληνικό" αντιμετωπίστηκε εξαρχής από την πλευρά των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ως ένα τεράστιο οικόπεδο προ ανοικοδόμηση, ενώ από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε διαδικασία αλλαγής των όρων τής μέχρι τότε διαμορφωμένης σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη, "κατάφερε πάρα πολλά".
«Να πω το πιο εμβληματικό: το "Ελληνικό", εάν τηρηθούν οι συμφωνίες που ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε, θα ξεκινήσει να αναδομείται και να αξιοποιείται από το τεράστιο υπερ-τοπικής σημασίας πάρκο – πνεύμονα πρασίνου, που θα είναι το πρώτο που πρέπει η εταιρεία να κάνει και να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα.
Ενώ στη σύμβαση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτό έμενε τελευταίο, για κάποτε, μετά από 30 χρόνια ίσως.
Απέναντι σε αυτό, το ΚΑΣ στην προηγούμενη περίοδο και με μια τεχνητή ένταση που διαμορφώθηκε τότε -φυσικά κανείς μπορεί να έχει απόλυτη βεβαιότητα ότι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, γίνονται με πιέσεις των ενδιαφερομένων ιδιωτικών συμφερόντων, εν προκειμένω της LAMDA Development- τι έκανε;
Έκανε αυτό το οποίο κάνουν σε όλα τα κράτη του κόσμου.
Κάθε χώρος δημόσιου ενδιαφέροντος χαρακτηρίζεται ελέγξιμος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους συνολικά, αυτό δεν εμποδίζει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κανέναν να προχωρήσει, εφόσον υπάρχουν οι προαπαιτούμενοι όροι, αλλά οι αρχαιολογικές αρχές του τόπου κάθε κράτους, έτσι γίνεται σε όλον τον κόσμο, έχουν τον πρώτο λόγο για τον έλεγχο.
Αυτό θεωρήθηκε γραφειοκρατία. Αυτό δηλαδή, το οποίο αποτελεί την αξιοπρέπεια κάθε κράτους σε όλον τον κόσμο, θεωρήθηκε γραφειοκρατία τότε, με πηχυαίους τίτλους εφημερίδων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει την επένδυση.
Τώρα αυτό αντιστρέφεται έτσι όπως το ζητούσε ο ιδιώτης» υποστήριξε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι όλοι οι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, αλλά υπάρχουν κανόνες που ισχύουν σε όλον τον κόσμο.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS