Ευρωζώνη: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, με εξαίρεση το 10ετές της Ιταλίας

Ευρωζώνη: Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων, με εξαίρεση το 10ετές της Ιταλίας
Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, εν μέσω προσδοκιών σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Ανοδικά διαπραγματεύονται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την Ιταλία, μετά τα στοιχεία της IHS Markit σύμφωνα με τα οποία ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύθηκε τον Αύγουστο, ενώ ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε λιγότερο του αναμενόμενου.
Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούν, εν μέσω προσδοκιών σχηματισμού νέας κυβέρνησης σύντομα, ενώ οι αγορές αφομοίωναν την είδηση ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ήταν διχασμένοι όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων.
Ο τομέας των υπηρεσιών της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε, αλλά η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.
Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI), που αντανακλά την πορεία του τομέα των υπηρεσιών και της μεταποίησης, αυξήθηκε τον Αύγουστο στις 51,8 από 51,5 μονάδες τον Ιούλιο και 51,2 μονάδες που προέβλεπαν αναλυτές (κάθε τιμή υψηλότερη από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη).
Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, που είχε υποχωρήσει έως το -0,695%, αυξήθηκε στο -0,651% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Η απόδοση του γερμανικού 30ετούς τίτλου αυξήθηκε, επίσης, στο -0,144%.
Οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι ο πρόεδρος Mattarella πιέζει για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρούσε 5 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, ενώ το spread από τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε στις 195 μονάδες βάσης (1,95 ποσοστιαίες μονάδες).
Οι επενδυτές αξιολογούσαν επίσης τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ήταν διχασμένη όσον αφορά την αντίδρασή της στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της Fed τάχθηκαν υπέρ του να μείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια. Υπήρξε ομοφωνία στο να στείλουν το μήνυμα ότι δεν ακολουθούν μία προκαθορισμένη διαδρομή περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων, ένα μήνυμα που δεν θα άρεσε στον πρόεδρο Donald Trump.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS