Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 2 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019 - Στος 52,7 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 2 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019 - Στος 52,7 μονάδες ο σύνθετος PMI
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες στη Γαλλία σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο μηνών ενισχύθηκε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/8) στοιχεία της Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή πτώση στις 51,8 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες σημείωσε άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω αύξησης στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης που σχετίζεται με την απασχόληση του κλάδου σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών ετών.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεδα μήνες, αυτός παρέμεινε σταθερά πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο δείκτης που σχετίζεται με τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 51 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 49,5 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών συνέχισε την ανοδική του πορεία, διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στις 52,5 μονάδες.
«Η επέκταση του κλάδου υπηρεσιών συνέχισε να ξεπερνάει την ανάπτυξη στον μεταποιητικό κλάο, αντικατοπτρίζοντας τη γενικότερη τάση στην Ευρωζώνη κατά τους τελευταίους μήνες», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης