Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητος ο χρυσός, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Αμετάβλητος ο χρυσός, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε αμετάβλητη στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά
Χωρίς μεταβολή έκλεισε σήμερα (21/8/2019) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι επενδυτές θα μελετήσουν με προσοχή τα πρακτικά, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κατά τους επόμενους μήνες.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ανοίγει έναν νέο γύρο νομισματικής χαλάρωσης.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, και στην ετήσια συνεδρίαση της Fed στο Jackson Hole, και στην ομιλία του προέδρου της, Jerome Powell, στις 23 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Halley της Oanda, οι επενδυτές αναμένουν ότι ο Powell θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός αναζωογονητικού κύματος χαλάρωσης από τη Fed.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Oanda διευκρινίζει πως τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ «απλά δεν υποστηρίζουν την ανάγκη για έναν επιθετικό κύκλο χαλάρωσης».
Εν τω μεταξύ, νέα επίθεση στη Fed και στον Powell εξαπέλυσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, τονίζοντας πως το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας είναι η κεντρική τράπεζα και η πολιτική της.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε σήμερα πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όχι μόνο πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αλλά και να χρησιμοποιήσει το forward guidance.
«Τουλάχιστον, θα πρέπει να δεσμευτούμε να μην αυξήσουμε εκ νέου τα επιτόκια μέχρις ότου ο δομικός πληθωρισμός επιστρέψει στον στόχο μας για 2%, σε μια σταθερή βάση», συνέχισε ο Kashkari.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα αμετάβλητη στα 1.515,70 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων στο Investing.com, Barani Krishnan, οι επενδυτές θα αναμένουν περαιτέρω ενδείξεις από τη Fed αναφορικά με τη νομισματική πολιτική των επόμενων μηνών προτού προχωρήσουν σε νέες κινήσεις που θα αφορούν τον χρυσό.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης