Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι ευρωπαϊκές αγορές θα… προσγειωθούν απότομα, προειδοποιούν κορυφαίοι αναλυτές

Οι ευρωπαϊκές αγορές θα… προσγειωθούν απότομα, προειδοποιούν κορυφαίοι αναλυτές
Ιταλία, εμπορικός πόλεμος, Brexit αλλά και Γερμανία ανησυχούν τους αναλυτές
Για σημαντική πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών το επόμενο διάστημα προειδοποιούν κορυφαίοι αναλυτές των αγορών της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.
Όπως αναφέρουν οι δύο δείκτες-βαρόμετρο της Ευρώπης, δηλαδή Euro Stoxx 50 και Stoxx 600 θα κλείσουν το 2019 σε επίπεδα χαμηλότερα από τα σημερινά, με τον πρώτο να υποχωρεί στις 3.310 μονάδες (δηλαδή 1,2% χαμηλότερα από το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή) και τον δεύτερο στις 368 μονάδες (κατά 0,9% χαμηλότερα σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα).
Image
Σύμφωνα με τους αναλυτές η συνεχιζόμενη κόντρα ΗΠΑ και Κίνας για εμπορικά θέματα, οι προειδοποιήσεις κορυφαίων εταιρειών για πτώση της κερδοφορίας τους, η πολιτική κρίση στην Ιταλία, η ανησυχία για την γερμανική οικονομία και φυσικά το Brexit αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.
Image
Σημειώνεται ότι ο Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 3,8% από τις αρχές Αυγούστου, ενώ το μεγαλύτερο ETF το οποίο επενδύει στην Ευρώπη «είδε» τις εκροές του να φθάνουν στα 331 εκατ. δολάρια μόνο τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης