Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληκτη η Δανία από την ακύρωση της επίσκεψης του Donald Trump

Έκπληκτη η Δανία από την ακύρωση της επίσκεψης του Donald Trump
Έκπληξη βασιλικών ανακτόρων Δανίας για ακύρωση επίσκεψης Trump 
Τα Βασιλικά Ανάκτορα της Δανίας εξέφρασαν "έκπληξη" μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, ότι δεν θα επισκεφθεί τη Δανία τον επόμενο μήνα.
"Ήταν μια έκπληξη, αλλά δεν έχουμε τίποτε περισσότερο να πούμε γι` αυτό", δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας DR η διευθύντρια επικοινωνίας των Ανακτόρων.
Τα Ανάκτορα εξέδωσαν ανακοίνωση στις 31 Ιουλίου η οποία ανέφερε ότι η βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ είχε καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη στη Δανία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ακύρωσε την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη συνάντησή τους.
"Η Δανία είναι μία πολύ δικαίτερη χώρα με εκπληκτικούς ανθρώπους, αλλά βάσει των σχολίων της πρωθυπουργού M. Frederiksen, ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, αναγκάζομαι να αναβάλω την συνάντησή μας για κάποια άλλη στιγμή", έγραψε στο twitter.
Ο Trump πρόκειται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 και δεν ξεκαθάρισε αν ακυρώνει γενικώς το ταξίδι του, σύμφωνα με το Reuters.
Την περασμένη Κυριακή 18/8, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει την Γροιλανδία από την Δανά, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως "μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή με μεγάλο στρατηγικό ενδιαφέρον".
Η M. Frederiksen αντιμετώπισε σκωπτικά την πρόταση Trump δηλώνοντας πως ελπίζει να μην το εννοεί πραγματικά.
Ο Donald Trump πάντως φαίνεται να επιμένει στην πρότασή του.
Χθες, 20/8, αντιμετώπισε με χιούμορ τις παγκόσμιες αντιδράσεις, ανεβάζοντας με φωτομοντάζ τον Πύργο Trump στις ακτές της Γροιλανδίας, γράφοντας "υπόσχομαι να μην το κάνω αυτό στην Γροιλανδία".
Οι Δανοί δήλωσαν σοκαρισμένοι από την απόφαση Trump, τονίζοντας ότι σπαταλά μια ευκαιρία για έναν ουσιαστικό διάλογο με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης