Χαρίτσης: Η λογική της ΝΔ περί καμένης γης διαψεύδεται από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς

Χαρίτσης: Η λογική της ΝΔ περί καμένης γης διαψεύδεται από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε ότι η έκθεση της Κομισιόν δείχνει ακριβώς την πολύ μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία
«H λογική της κυβέρνησης της ΝΔ, περί καμένης γης, περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας [...] διαψεύδεται από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη χθεσινή (20/8/2019) ανακοίνωση της Κομισιόν για τη συμπλήρωση ενός έτους από την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.
Παράλληλα τόνισε πως η ανακοίνωση της Κομισιόν «δείχνει ακριβώς την πολύ μεγάλη πρόοδο η οποία συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία».
«Πώς ο κ. Μητσοτάκης θα πάει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες όταν αγνοεί, αδιαφορεί ή προσπαθεί να αποδομήσει αυτές τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας του τελευταίου διαστήματος, ακριβώς επειδή συντελέστηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», διερωτήθηκε ο Αλ. Χαρίτσης.
Όσον αφορά τη ΔΕΘ, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα».
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύσουμε τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δύναμη η οποία αφενός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ, αυτής της νέας Δεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά κυβέρνησης, αλλά και να παρουσιάσει μια σοβαρή συγκροτημένη πρόταση για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
Όσον αφορά την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεύρυνσης της επιρροής του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Το βασικό είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό στίγμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, της Αριστεράς που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη νέα φάση στην οποία βρίσκεται».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS