Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Η αμερικανική οικονομία δε βρίσκεται κοντά σε ύφεση - Ισχυρή η αγορά εργασίας

Daly (Fed): Η αμερικανική οικονομία δε βρίσκεται κοντά σε ύφεση - Ισχυρή η αγορά εργασίας
Η επικεφαλής της San Francisto Fed τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έιναι «καταδικασμένες» για χαμηλό πληθωρισμό
Τη θέση ότι η οικονομία στις ΗΠΑ δεν οδεύει επί τους παρόντος προς ύφεση διατύπωσε σήμερα (21/8) η πρόεδρος της San Francisco Fed, Mary Daly, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «σημαντικές δυσκολίες» οι οποίες δικαιολογούν αυτές τις ανησυχίες.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της San Francisco Fed δήλωσε ότι «οι οικονομία των ΗΠΑ δεν οδεύει αυτή τη στιγμή προς μία ύφεση», διευκρινίζοντας πως «όταν βλέπω τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται, βλέπω μία ισχυρή εγχώρια δυναμική η οποία υποδεικνύει μία συνεχιζόμενη οικονομική επέκταση».
Παράλληλα, η κα Daly υπογράμμισε ότι η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με «σημαντικές δυσκολίες», οι οποίες σύμφωνα με την ίδια αυξάνουν τις ανησυχίες ότι πλησιάζει μία ύφεση.
«Ένα πράγμα που κοιτάζω προσεκτικά είναι το κατά πόσον το κλίμα βγαίνει εκτός συγχρονισμού με τα στοιχεία και το κατά πόσον οι φόβοι της ύφεσης γίνονται μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία», τόνισε η πρόεδρος της San Francisco Fed, προσθέτοντας ότι η ίδια τάχθηκε υπέρ της μείωσης επιτοκίων που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα, καθώς αποτέλεσε «μία κατάλληλη αναβαθμολόγηση της πολιτικής» ως απάντηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία.
Ωστόσο, η κα Daly τόνισε ότι η στήριξή της απέναντι στη μείωση των επιτοκίων δεν βασίστηκε στις ανησυχίες ότι «υπάρχει μία επικείμενη ύφεση στον ορίζοντα».
Ερωτηθείσα για το εάν οι ΗΠΑ είναι «καταδικασμένες» για χαμηλό πληθωρισμό, η κα Daly κατέστησε σαφές πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπογραμμίζοντας ότι η Fed διαθέτει εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μόλις κατανοήσει καλύτερα τι είναι αυτό που προκαλεί χαμηλό πληθωρισμό.
Όσον αφορά την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, η κα Daly τόνισε ότι «είναι ισχυρή και βρίσκεται κοντά σε πλήρη απασχόληση», ενώ πρόσθεσε ότι «οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν υγιείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης