Ο Trump ακύρωσε την συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας

Ο Trump ακύρωσε την συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας
Η Δανή πρωθυπουργός αντιμετώπισε σαρκαστικά την πρόταση Trump να αγοράσει την Γροιλανδία
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ακύρωσε την συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη συνάντησή τους.
"Η Δανία είναι μία πολύ δικαίτερη χώρα με εκπληκτικούς ανθρώπους, αλλά βάσει των σχολίων της πρωθυπουργού M. Frederiksen, ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, αναγκάζομαι να αναβάλω την συνάντησή μας για κάποια άλλη στιγμή", έγραψε στο twitter.
Ο Trump πρόκειται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 και δεν ξεκαθάρισε αν ακυρώνει γενικώς το ταξίδι του, σύμφωνα με το Reuters.
Την περασμένη Κυριακή 18/8, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει την Γροιλανδία από την Δανά, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως "μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή με μεγάλο στρατηγικό ενδιαφέρον".
Η M. Frederiksen αντιμετώπισε σκωπτικά την πρόταση Trump δηλώνοντας πως ελπίζει να μην το εννοεί πραγματικά.
Ο Donald Trump πάντως φαίνεται να επιμένει στην πρότασή του.
Χθες, 20/8, αντιμετώπισε με χιούμορ τις παγκόσμιες αντιδράσεις, ανεβάζοντας με φωτομοντάζ τον Πύργο Trump στις ακτές της Γροιλανδίας, γράφοντας "υπόσχομαι να μην το κάνω αυτό στην Γροιλανδία".
Οι Δανοί δήλωσαν σοκαρισμένοι από την απόφαση Trump, τονίζοντας ότι σπαταλά μια ευκαιρία για έναν ουσιαστικό διάλογο με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS