Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεργούν τα πληρώματα της Ryanair στην Πορτογαλία - Ελάχιστη παροχή υπηρεσιών διέταξε η κυβέρνηση Costa

Απεργούν τα πληρώματα της Ryanair στην Πορτογαλία - Ελάχιστη παροχή υπηρεσιών διέταξε η κυβέρνηση Costa
Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα που θα επηρεαστεί από τις απεργίες των πληρωμάτων της Ryanair
Απεργούν από σήμερα 21/8 τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair και η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της ότι ένας μικρός αριθμός πτήσεων μπορεί να επηρεαστεί.
Με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης πάντως θα παρασχεθούν οι ελάχιστες υπηρεσίες.
Προς το παρόν δεν έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει πτήσεις ούτε στην Λισαβώνα αλλά ούτε και στα αεροδρόμια του Φάρο ή του Οπόρτο.
Το συνδικάτο SNPVAC, η ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πληρωμάτων καμπίνας, έχει καλέσει τους εργασζόμενους σε πενθήμερη απεργία, τόσο στην Βρετανία όσο και στην Ισπανία.
Έχουν ήδη προηγηθεί απεργίες από το 2018 για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας, καθώς η Ryanair ακύρσωσε εκατοντάδες πτήσεις.
Σύμφωνα βέβαια με την διοίκηση έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος με την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με διάφορα συνδικάτα των πιλότων ανά την Ευρώπη.
Η SNPVAC από την μεριά της ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αρνήθηκε να υπογράψει ένα πρωτόκολλο πέρυσι τον Νοέμβριο (2018) που αφορούσε επιδόματα διακοπών, 22 ημέρες άδειας τον χρόνο και πλήρη συμμόρφωση με το πορτογαλικό γονικό δίκαιο.
Η ένωση επιπλέον κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Costa λέγοντας πως η εντολή για ελάχιστη παροχή υπηρεσιών είναι "καταχρηστική" διότι "υπονομεύει το δικαίωμα της απεργίας.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις από το Βέλγιο αρνήθηκαν να επανδρώσουν πτήσεις της Ryanair που επηρεάζονταν από την απεργία.
Ομοίως έπραξε και η ισπανική ένωση STICPLA, καλώντας τα μέλη της να "μην απαντήσουν στις κλήσεις της εταιρείας" ιδίως όσο βρίσκονται σε άδεια.
Τα σωματεία της Ισπανίας δήλωσαν ότι τα σχέδιά τους για δεκαήμερες απεργίες από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξακολουθούν να ισχύουν, αφού μεσολάβησαν πολύωρες συνομιλίες με την Ryanair, οι οποίες όμως οδήγησαν σε αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης