Βαρβιτσιώτης (αναπ. ΥΠΕΞ): Δεν θα διευκολύνουμε την πορεία του ιρανικού τάνκερ στη Συρία

Βαρβιτσιώτης (αναπ. ΥΠΕΞ): Δεν θα διευκολύνουμε την πορεία του ιρανικού τάνκερ στη Συρία
Έχουμε υποστεί πιέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές αρχές είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διευκολύνει την πορεία του ιρανικού τάνκερ προς τη Συρία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραδέχθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί πιέσεις από τις ΗΠΑ.
«Έχουμε υποστεί πιέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές Αρχές», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θέλει να επηρεαστούν οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες υπάρχει στενή σχέση συνεργασίας.
«Υπάρχουν διμερείς επαφές, στις οποίες έχει με σαφήνεια διατυπωθεί η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Βαρβιτσιώτης, αναφέροντας πως το πλοίο και το φορτίο του, «δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην διακίνηση ιρανικού πετρελαίου» και πως για αυτό και αφέθηκε ελεύθερο από τις Αρχές του Γιβραλτάρ.
«Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει.
Εμείς δεν θα θέλαμε να διευκολύνουμε την μεταφορά του πετρελαίου προς την Συρία, σε κανένα ενδεχόμενο, δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς την Συρία» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας πως λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω πλοίο «δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη την χώρα».
«Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου»  υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS