Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων - Κέρδη +0,28% για Brent

«Μεικτή» εικόνα για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων - Κέρδη +0,28% για Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,89%
Μεικτή εικόνα εμφάνισε σήμερα Τετάρτη (21/8) το πετρέλαιο, παρά τη σημαντική πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων, τόσο βάσει των στοιχείων του ΑPI όσο και βάσει των στοιχείων τις ΕΙΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,20 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε -0,89% στα 55,63 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία οτυ Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 1,9 εκατ. βαρέλια.
Image
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η διαμάχη των δύο χωρών θα τελειώσει το 2020, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, να διευκρινίζει ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να «αγωνίζεται» απέναντι στο Πεκίνο ακόμα και αν η διαμάχη προκαλέσει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

ΗΠΑ: Μειωμένα κατά 2,7 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου

Πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/8/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου 2019, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια ώρα, οι καθαρές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 616.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σταθερή στα 12,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Από την άλλη, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 312.000 βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 169.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 314.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης